Καλέστε μας: 210 3641663

Ηρακλείτου 8 & Σκουφά, ΚολωνάκιView Location

Ειδικές Τεχνικές

Σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες προσεγγίσεις, τα μηχανήματα αποτελούν μόνο ένα μέρος της θεραπείας. Για το λόγο αυτό, δίνουμε μεγάλη έμφαση σε μεθόδους που γίνονται μέσω των χεριών του θεραπευτή.

   • Κινησιοθεραπεία

Η κινησιοθεραπεία, δηλαδή η παθητική ή υποβοηθούμενη κίνηση των μελών του σώματος είναι απαραίτητα ενσωματωμένη σε κάθε πρόγραμμα αποκατάστασης ορθοπεδικών και νευρολογικών παθήσεων.

 

   • Κινητοποιήσεις manual therapy / Τεχνικές Mulligan

Λέγοντας Manual Therapy εννοούμε μια εξειδίκευση στον τομέα της Φυσικοθεραπείας, με κύριο χαρακτηριστικό τη χρήση των χεριών από το Φυσικοθεραπευτή τόσο για την αξιολόγηση , όσο και για τη θεραπεία των διαφόρων δυσλειτουργιών. Οι παθητικές κινητοποιήσεις στη σπονδυλική στήλη και τα άκρα σε συνδυασμό με ενεργητικές κινήσεις επιφέρουν άμεση βελτίωση στα συμπτώματα των ασθενών με μυοσκελετικά προβλήματα.

  • Μηχανική διάγνωση και θεραπεία McKenzie

Η μέθοδος McKenzie  αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα αξιολόγησης και αντιμετώπισης των μυοσκελετικών προβλημάτων. Βασίζεται στη λήψη ενός λεπτομερούς ιστορικού και μιας σειράς εξατομικευμένων κινητικών διαδικασιών που οδηγούν στην αποκατάσταση και βοθούν το άτομο να συμμετέχει ενεργά στη θεραπεία του.

  • Sports Taping / Kinesiotaping  / Combination taping 

Το taping χρησιμοποιείται  σε όλες σχεδόν τις μυοσκελετικές παθήσεις, ενώ εφαρμόζεται ευρύτατα στον αθλητισμό τόσο στην αποκατάσταση όσο και στην πρόληψη των κακώσεων

 • Αθλητική μάλαξη / Θεραπευτική μάλαξη / Λεμφική μάλαξη